DOĞU´DAKİ 23 İLDEN ÇOCUKLAR İSTANBUL´DA AĞIRLANACAK  
DOĞU´DAKİ 23 İLDEN ÇOCUKLAR İSTANBUL´DA AĞIRLANACAK

DOĞU´DAKİ 23 İLDEN ÇOCUKLAR İSTANBUL´DA AĞIRLANACAK

Millî Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği arasında doğudaki 23 ilden başarılı çocukların İstanbul´da ağırlanacağı kültür ve sanat iş birliği protokolü imzalandı.  

İstanbul Valiliğinde düzenlenen iş birliği protokolüne, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imza attı. Protokol kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu´daki 23 kentteki okullar arasında "Renklerle Hayalimdeki Dünya" temalı resim yarışması düzenlenecek. Bu illerdeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasındaki yarışmada dereceye girenler öğrenciler, danışman öğretmenleriyle birlikte İstanbul´a getirilerek misafir edilecek. Gösterdikleri başarılar nedeniyle ödül almaya hak kazanan öğrenciler ayrıca iki gün boyunca İstanbul Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi´nde düzenlenecek etkinliklere katılacak.
 
Misafir öğrencilerin, "Çocuk Sanat Festivali" kapsamında sanatçılarla bir araya getirildiği atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda yürütülen "Ahşap Oyuncak Projesi" çerçevesinde öğrenciler tarafından tasarlanıp üretilen ahşap oyuncaklar da sergilenecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.